Kilpailuvietti – 080320

Kerran urheilija aina urheilija.

Näin ollaan useasti ystävien kanssa todettu, kun ollaan keskusteltu kilpailemisesta.
Mun ympärillä on useita aktiivisia urheilijoita, joista monet kilpailevatkin omassa lajissaan, kuten minäkin olen joskus.
Mun pikkuveli ja serkku ovat molemmat kilpauimareita, äiti on koko elämäni ajan koutsannut uimareita Keuruulla, tyttöystäväni joukkueineen on kilpaillut… tanssillisessa voimistelussa(??) - ehkä - toivotaan parasta että meni oikein - sinne päin ainakin. Ystävissä on myös jääurheilijoita, moottoriurheilija ja Aapokin kilpailee aseella ampumisessa (sen tarkemmin en siitä tiedä).
Pääasia on että mun ympärillä on monta ja monissa eri lajeissa kisaavia ihmisiä.

Kuten jo sivuutin, oon itsekin kisannut nuorempana. Yllätysyllätys uinnissa - sukuvika. :D
Ensimmäiset kilpailuni on kilpailtu Kangasalla 3. luokkalaisena ja viimeisiset ajat Tempus Openissa löytyy vuodelta 2013, vaikka Instagramistani löytyy uintikisakuva vielä 2014 toukokuulta. ¯\_(ツ)_/¯ 

10/2011 - Johanneksen (kyllä, Sipilän) kanssa Jämsänkoskella kisoissa

10/2011 - Johanneksen (kyllä, Sipilän) kanssa Jämsänkoskella kisoissa

Yläasteikäisenä lopetettuani kilpauimarina päädyin muutaman mutkan kautta pelaamaan kaveriporukalla aktiivisesti CS:GO:ta. Tuolloin elettiin vuoden 2015 syksyä ja tykättiin pelata useita kymmeniä tunteja viikossa. Pikkuhiljaa alettiin aistimaan toisistamme himoja ehkä hieman tavoitteellisempaakin pelaamiseen.
(lol ite en ikinä ollu gold novaa ylempänä mut osa siitä porukasta kävi tai on edelleenkin globalis)
Tehtiin Steamiin tiimiyhteisö ja koitettiin roolittaa itsejämme ja reenata taktiikoita etc. mutta siitä ensin useiden mutkien ja ongelmien kautta me - ainakin minä - kasvettiin vaan ulos, ja niin musta ei ikinä tullutkaan CS prota.
Muut ilmeisesti jatko erinäisillä porukoilla vielä muutaman vuoden aktiivisempaa pelaamista, mutta ei ikinä kilpaillut.

Itse siirryin viettämään enemmän aikaa ystävien kanssa sekä YouTube-kuviot olivat jo vieneet mukanaan kovasti, seurustelin myös jo silloin ja hän ei suuremmin ollut videopelaamisen ystävä. :D
Vuodet kuluivat ja vuonna 2015 aloittamani projekti kaverien houkuttelemiseen Pleikkari nelosen ostamiseksi alkoi vuonna -17 pikkuhiljaa tuottaa hedelmää ja meille muodostu pleikkarille aktiivinen kaveriporukka, jolla pelaillaan edelleen päivittäin. 2016 lopussa aloitettiin - juurikin Johanneksen kanssa - GTA onlinen pelaamisella, joka on tähän päivään asti ollut meidän porukan pääpeli. Sivussa ollaan pelattu myös esimerkiksi Red Dead Onlinea, satunnaisia PS Plus -pelejä, tietysti hieman Fortnitea ja Apex Legendsiä sekä Minecraftia!
(saleniusveeti.com/minecraft – hauska projekti meidän viimeisimmältä serveriltä :DD)

Esimakua meidän seikkailuista Tohtorlandiassa

Esimakua meidän seikkailuista Tohtorlandiassa

Itse aktiivisena Playstation-pelaajana olin vuosien varrella useiden tarinapelin ohella ehtinyt testaamaan myös erinäisiä online-pelejä ja julkaisusta asti pelasin sivussa tunnin-pari viikossa Blizzardin hittipeliä Overwatch.

Vuoden 2018 lopuilla ehdotin meidän porukalle että eikö alettais pelaamaan jotain tiimipeliä. Pojat innostui ideasta ja rajattuamme vaihtoehdot Overwatchiin ja Rainbow Sixiin, valitsemme pääasiallisesti meidän perheen mielipiteiden pohjalta Overwatchin. (Hyvä niin sillä R6 on mun mielestä julkaisuvuoden jälkeen ollut farssi maksujen suhteen. Mikä peli julkaisee vuosittain uuden 50€ passin joka on käytännössä välttämätön pärjätäkseen pelissä???)

2019 vuodenvaihteen alennuksista onnistuin ylipuhumaan meille n. 10 pelaajan porukan Overwatchin pelaamiseen ja alettiin rennosti tykittelemään ja mä kans palasin vuoden tauon jälkeen ja aloin pelaamaan sitä enemmän kuin koskaan aiemmin. Tuolloin helmikuulla alkoi myös Overwatch Leaguen (Overwatchin kovin kilpataso, vastaa käytänössä esimerkiksi jääkiekon NHL -liigaa) toinen kausi ja olin jostain saanut ajatuksen alkaa seuraamaan aktiivisesti ja se toteutui.

Alkuvuodesta -19 suurin osa pojista haki vähän tuntumaa Overwatchiin ja Apex Legendsin julkaisu houkutteli myös osan pojista mielummin sen pariin Overwatchin sijaan. Pikkuhiljaa alkoi muodostua 7 hengen porukka jotka jäivät Overwatchin pariin ja kuukausi kuukaudelta pelattiin (ja pelataan) entistä enemmän. Roolit on alkanu muodostua, masteroidaan muutamia heroja ja rooleja jo paikoittain todella hyvin ja ollaan pelattu todella tiimihenkisesti jo pitkään.

Meidän tän hetken aktiivisin - ja paras - 6-stack.

Meidän tän hetken aktiivisin - ja paras - 6-stack.

Syksyllä heitin ohimennen ajatuksen että jos hommattais kunnolliset tietokoneet, perustettais tiimi open divisioniin ja yritettäis ihan tosissaan pärjätä. Kyseessä oli toki ihan kohtuu kevyt heitto eikä pojat siihen sen koommin sanonut juuta eikä jaata, ja asia sivuutettiin.

Nyt kuitenkin kun oon vierestä seurannut vuoden verran aktiivisesti Overwatchin pro-skeneä, kuunnellut ystävien keskustelua kilpailemisesta, kilpailureissuista jne. sekä muistellut omia uintiaikoja, on pikkuhiljaa herännyt kiinnostus ihan tosissaan e-urheiluun. Oon ehdottomasti ihminen joka tykkää pelata/harrastaa kilpailullisesti ja harjoitella tavoitteellisesti ja juuri siksi on kipinä tällä hetkellä lähintä lajia, e-urheilua kohtaan on ihan tosissaan syttymässä.

Meidän peliporukasta HikiOW:sta taidan mä olla ainut jota oikeasti kiinnostais pelata pro-tasolla, muut pelaa suhteellisen kevyesti, eikä edes sitä 10 tuntia viikossa. Minä kun taas pyrin pelaamaan huomattavan paljon. Katson youtubesta paljon sisältöä Overwatchin ja sen leaguen OWL:llän ympäriltä. Ja nyt kun OWL 2020 kausi alkoi, oon käyttänyt viikonloppuja katsellen matseja. Katson tälläkin hetkellä! :D

Ja niille keitä kiinnostaa:
Mun päärooli on support. Main herot ehdottomasti Lució sekä Mercy ja nyt 2020 oon koittanu päästä vielä enemmän kiinni Anaan. Suurin piirtein kaikki supportit onnistuu solidisti ja muitakin rooleja pystyn (tankkia OWL katsomiseni takia, ja DPS:sää hyvän aimin takia) pelaamaan ongelmitta.
SR:n suhteen korkeimmillaan oon käynyt low diamondissa, mutta pelaan todella vähän yksin ja muu tiimi pelaa high goldissa.

Tänään käytiin illan päälle Kassun ja Lindan kanssa ajelemassa ja keskusteltiin juurikin tästä kilpailuvietistä mikä mulla on herännyt ja ensimmäistä kertaa ihan aikuisten oikeasti pohdin että pitäisköhän mun sijoittaa mun sivaripellen vähäisestä rahastosta (yo-säästöjen avulla) oikeaan pöytätietokoneeseen ja alkaa harjoittelemaan esimeriksi Overwatchia ihan tosissaan.
Käytän tälläkin hetkellä helposti kymmeniä tunteja viikossa pelkästään Overwatchin pelaamiseen ja haluaisin kehittää itseäni jopa tasolle jossa olisi mahdollista kilpailla edes Suomen tai Euroopan parhaimmiston kanssa. Mutta pelaamiseen yhtään tutustuneet tietävät että kilpapelaaminen konsolilla ei lähes ikinä ole mahdollista. Joten mikäli e-urheilu kiinnostaa, on PC - hyvä sellainen - omistettava. Piste.

Siksi olenkin nyt tässä herättämässä keskustelua ja esittämässä avointa kysymystä, johon ihan oikeasti toivon teidän mielipiteitä ja vastauksia:

Kannattaisiko mun sijoittaa vähäisistä rahoistani PC-setupin ostamiseen (jopa toista tuhatta euroa) ja lisätä ajankäyttöäni johonkin peliin (tod. näk. Overwatchiin) jotta mahdollisesti pääsisin kilpailemaan siinä.
Yleinen PC-tausta on olemassa, Overwatchin tausta aika hyvä, mutta yhdistäisin ne ensimmäistä kertaa.
Kaipaisin kovasti viisaita mielipiteitä ja keskustelua.
Oonko ihan hölmö kun haluan pelaamaan jotain “animehomo” -peliä kilpailluisesti. Vai voisiko se olla jotain mistä mä oikeasti tykkäisin ja olisi jopa todellinen saavutettava haave.

Kommentoikaa, lähettää viestiä, jotain! – Ois kiva kuulla mielipiteitä.


Veeti, logging off.
Peace.